ua en ru

США нарахували на кордоні з Україною 10 тис. російських військових

Міністерство оборони США заявляє, що на кордоні з Україною за станом на 5 серпня знаходяться підрозділи російської артилерії, ППО, бронетехніка і спецназ, загальне число російських військових досягає 10 тис.

Міністерство оборони США заявляє, що на кордоні з Україною за станом на 5 серпня знаходяться підрозділи російської артилерії, ППО, бронетехніка і спецназ, загальне число російських військових досягає 10 тис. Про це на брифінгу заявив прес-секретар Міноборони США Джон Кірбі, передає російський телеканал "Дощ".

За словами Кірбі, російські війська не вживають ніяких дій, але продовжують нагнітати напруженість на сході України. Також Росія, як стверджує Кірбі, продовжує постачання важкого озброєння бойовиків на Донбасі.

Нагадаємо, в Раді національної безпеки і оборони України заявляють, що за станом на 5 серпня загальна кількість накопичених Росією підрозділів Збройних сил і Внутрішніх військ МВС РФ, зосереджених вздовж кордону України, нараховує близько 45 тисяч чоловік, 160 танків, до 1360 бойових броньованих машин, до 350 артилерійських систем, 130 ракетних систем залпового вогню, 192 бойових літака, 137 ударних вертольотів.