ua en ru

США направлять 3,4 млрд доларів на посилення свого контингенту в Європі

США направлять 3,4 млрд доларів на посилення свого контингенту в Європі Фото: Пентагон

Збільшення військового фінансування - це довгострокова реакція Вашингтона на зміни у середовищі безпеки в Європі

США планує істотно збільшити розгортання важких озброєнь і бронетехніки в країнах Центральної та Східної Європи. Про це пише The New York Times з посиланням на джерела в адміністрації президента США.

За інформацією джерела видання, в Білому домі планують виділити на військові витрати в Європі в 2017 році понад 3,4 млрд доларів, що в кілька разів перевищує поточні витрати 789 млн доларів.

Співрозмовник The New York Times в адміністрації Обами заявив, що збільшення сил НАТО в регіоні розраховане на те, щоб послати сигнал російському президенту Володимиру Путіну.

"Це довгострокова реакція на зміни у середовищі безпеки в Європі. Це відображає нову ситуацію, в якій Росія грає більш складну роль", - зазначило джерело видання.

За інформацією The New York Times, додаткові сили та обладнання можуть бути розгорнуті у таких країнах Європи, як Угорщина, Румунія і країни Балтії.

Представники адміністрації також заявили, що нові інвестиції спрямовані не тільки на стримування Росії. Зброя і обладнання також може бути розгорнуто вздовж південних кордонів НАТО, де вони могли б допомогти в боротьбі проти "Ісламської держави" або в боротьбі з припливом мігрантів з Сирії.

Нагадаємо, у проекті оборонного бюджету 2017 року Адміністрація президента США Барака Обами буде домагатися значного збільшення фінансування боротьби з "Ісламським державою".

За словами одного з чиновників, в 2017 фінансовому році бюджет Пентагону зажадає більше 7 млрд доларів для боротьби з ІГ. Це приблизно на 35% більше від тієї суми, яка закладена на ці цілі в нинішньому році.