ua en ru

США направили до берегів Сирії атомний авіаносець, чотири есмінці і крейсер

Американський атомний авіаносець типу "Німіц" і кораблі його ударної групи направляються в район Червоного моря для підтримки військового удару США по Сирії і у разі необхідності забезпечення безпеки наступальних сил.

Американський атомний авіаносець типу "Німіц" і кораблі його ударної групи направляються в район Червоного моря для підтримки військового удару США по Сирії і у разі необхідності забезпечення безпеки наступальних сил. Про це повідомляє Reuters.

Ударна група авіаносця, в яку входять чотири есмінці і крейсер, не отримувала конкретних наказів по передислокації в регіон Східного Середземномор'я. "Це відбувається для того, щоб у разі необхідності мати під рукою міць авіаносної ударної групи", - повідомило джерело агентства.

Президент США Барак Обама відклав нанесення ракетних ударів по Сирії, щоб обговорити цю тему з конгресом. Затримка надає стратегам більше часу на переоцінку того, які кораблі і в якій кількості потрібні в регіоні для проведення військової операції проти сирійського режиму.

За останній тиждень кількість бойових кораблів США в регіоні подвоїлася - до трьох есмінців, які зазвичай перебувають там, додалися ще два. П'ять міноносців, за офіційними даними, в цілому мають 200 ракет "Томагавк".

ВМС США відправили на підтримку п'яти есмінцям біля берегів Сирії також корабель-амфібію "Сан-Антоніо" з 300 морськими піхотинцями та телекомунікаційним обладнанням на борту.

Ще один корабель-амфібія "Кірсардж", що несе шість літаків вертикального злету "Харрієр" і 10-12 конвертопланов "Оспрей", також надсилається в Червоне море з Об'єднаних Арабських Еміратів.

Нагадаємо, рішення завдати воєнного удару по Сирії США озвучили після появи інформації про можливе використання силами Президента Башара Асада хімічної зброї проти опозиції в передмісті Дамаска. За попередніми даними, удар був нанесений 21 серпня, в результаті загинули сотні людей.

Офіційний Дамаск звинувачує у використанні хімічної зброї повстанців. Влада США впевнені в причетності режиму Асада до атаки. У Сирії побували інспектори ООН, метою яких було розслідування цієї НП.