ua en ru

США мають намір відновити діяльність Комісії стратегічного партнерства з Україною

США мають намір відновити діяльність Комісії стратегічного партнерства з Україною. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державного департаменту США.

США мають намір відновити діяльність Комісії стратегічного партнерства з Україною. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державного департаменту США.

"Ми маємо намір відновити діяльність Комісії стратегічного партнерства на рівні міністрів з метою поглиблення стратегічного партнерства між США і Україною у сфері ядерної безпеки, політичного діалогу і верховенства права, енергетичної безпеки, співробітництва в галузі безпеки, науки і технологій", - наголошується в повідомленні.

Міністерство торгівлі США має намір організувати американсько-український бізнес-саміт у Вашингтоні, щоб обговорити можливі інвестиції американських компаній в Україну.

Мінторгівлі США також сформує інноваційний рада, яка розгляне шляхи розвитку підприємництва, правової культури та інфраструктури для інновацій в Україні.

Спеціальний посланник США з питань енергетики Карлос Паскуаль відвідає Київ у березні для участі в засіданні робочої групи з енергетичної безпеки, яка буде спрямована на зусилля по стимулюванню енергетичної безпеки України, у тому числі енергоефективності і розвитку альтернативних джерел енергії.

Міністерство оборони США проведе двосторонні консультації з українськими колегами в Києві протягом березня.
США розглянуть усунення бар'єрів в торгівлі та інвестиціях з Україною і вивчать розширення торговельних зв'язків для підвищення інвестиційного клімату.