ua en ru

США не мають намірів долучатися до нормандського формату, - Волкер

США не мають намірів долучатися до нормандського формату, - Волкер Фото: Курт Волкер (flickr.com/nato)

США підтримують мирний процес у нормандському форматі

США не мають намірів ставати частиною або очолювати нормандський формат. Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер, повідомляє DW.

Так, розповідаючи про нещодавню зустріч з помічником президента Російської Федерації Владиславом Сурковим, Волкер зазначив, що США дали Росії зрозуміти, що підтримують нормандський формат.

"США чітко дали зрозуміти, що ми цілком підтримуємо мирний процес у нормандському форматі. Ми не маємо намірів ставати його частиною або очолювати його", - заявив Волкер.

Волкер також додав, що США не укладатимуть окремі угоди з Росією стосовно вирішення конфлікту на Донбасі, не підключаючи до процесу Київ та європейські країни.

"Цього абсолютно точно не відбудеться. Таких речей немає, і не буде жодної окремої угоди над головами українців або за спинами європейців", - заявив він, додавши, що Україна є одним з пріоритетних напрямків міжнародної політики адміністрації президента США Дональд Трампа.

"Вона є важливою. Є багато інших речей у двосторонніх відносинах між США та Росією, які є важливими. Є такі міжнародні проблеми, як Сирія та Північна Корея. Вони усі важливі, але Україна є також важливою", - зазначив Волкер.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами Волкера, відносини між США і Росією є важливими, проте вони будуть зіпсовані, якщо не буде знайдено рішення кризи в Україні.