ua en ru

Відносини Росії і США будуть зіпсовані без вирішення кризи в Україні, - Волкер

Відносини Росії і США будуть зіпсовані без вирішення кризи в Україні, - Волкер Фото: Курт Волкер (flickr.com/nato)

Волкер зазначив, що політика Росії щодо Донбасу не призведе до чогось хорошого

Відносини між США і Росією є важливими, проте вони будуть зіпсовані, якщо не буде знайдено рішення кризи в Україні. Про це в інтерв'ю Financial Times заявив спеціальний представник Державного департаменту США по Україні Курт Волкер.

Волкер зазначив, що політика Росії щодо Донбасу не призведе до чогось хорошого. "Росія розплачується за присутність на Донбасі санкціями і політично", - сказав він.

За словами дипломата, при збереженні нинішнього стану справ ситуація буде погіршуватися, і в підсумку дипломатичні та економічні відносини з Росією будуть заморожені.

Крім того, Волкер заявив, що ситуація на Донбасі не поліпшується.

"Є, можливо, зростаюче відчуття, що конфлікт сам по собі стає гірше і продовжить ставати гірше до тих пір, поки ми не зробимо що-небудь", - сказав Волкер.

Нагадаємо, раніше Волкер заявив, що Росія, зрештою, визнає, що окуповані райони Донбасу треба повернути Україні.

"Потрібно чітко розуміти, що на Донбасі є російські війська, в Донецькій і Луганській областях. Там є військова техніка та обладнання. Проблема в тому, що присутність там військової техніки створює конфлікт. Згідно з офіційними доповіддю ОБСЄ, більшість порушень режиму припинення вогню йде саме від російської сторони. Не всі, але велика частина", - зазначив Вокер.