ua en ru

США мають намір обмежити число соцпрограм для мігрантів

США мають намір обмежити число соцпрограм для мігрантів Фото: Дональд Трамп (flickr.com/ thejointstaff)

Ці дії призведуть до істотного скорочення легальної міграції

Адміністрація Трампа збирається зменшити кількість соціальних програм для іммігрантів, які очікують дозволу на проживання в США, в тому числі допомоги на харчування та безкоштовне навчання дітей у дошкільних установах. Про це передає Reuters.

"Департамент внутрішньої безпеки США розробив правила, розгляд яких дозволить імміграційним співробітникам ретельно вивчати потенційне використання іммігрантами певних державних допомог, що фінансуються платниками податків", - йдеться в повідомленні.

"Адміністрація Трамп розглядає можливість ускладнення для іноземців, які перебувають у США, в отриманні дозволу на постійне проживання, якщо вони або їхні діти, які народились в Америці, отримують соціальну допомогу, таку, як доступне харчування", - наголошується в повідомленні.

Наголошується, що ці дії приведуть до істотного скорочення легальної міграції.

Також повідомляється, що офіційні представники США могли б подивитися, подав заявник дитини в державні дошкільні програми або отримав субсидії на рахунки за комунальні послуги або страхові внески на медичне страхування.

Проект правил є різким відходом від нинішніх керівних принципів, які існують з 1999 року, і, зокрема, забороняють владі розглядати такі негрошові вигоди при прийнятті рішень про право особи на імміграцію в Сполучені Штати або перебування в країні.

Нагадаємо, у США підтвердили проникнення хакерів РФ у виборчу систему.