ua en ru

США мають намір змінити ядерну угоду з Іраном

США мають намір змінити ядерну угоду з Іраном Фото: Рекс Тіллерсон

Необхідні для цього зміни можуть внести в законодавство США наступного тижня

У США мають намір виконати обіцянку президента Дональда Трампа і внести зміни в Спільний комплексний план дій (СКПД) щодо іранської ядерної програми. Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон, передає Associated Press.

"Президент сказав, що він збирається виправити його, або скасувати. Ми намагаємося виконати обіцянку, яку він дав, і виправити його", - сказав Тіллерсон.

Тіллерсон також пояснив, що в США працюють з ключовими членами Конгресу з законодавчих питань з метою залишити Сполучені Штати в угоді щодо іранської ядерної програми. Як зазначив держсекретар, необхідні для цього зміни можуть бути внесені в законодавство країни на наступному тижні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Сполучені Штати Америки та Ізраїль підписали секретну угоду, в якій опрацьований план з протидії політиці Ірану.

Угода передбачає створення чотирьох спільних робочих груп, зокрема, особливої групи, яка буде приховано протидіяти іранській ядерній програмі. Друга робоча група займеться питаннями протидії політиці Ірану в Сирії і Лівані. Третя група займеться оцінкою ракетної програми Ірану, а четверта - вивченням можливих сценаріїв розвитку ситуації в регіоні.