ua en ru

Ізраїль і США підписали секретну угоду по Ірану

Ізраїль і США підписали секретну угоду по Ірану Фото: Білий будинок (nsf.gov)

Ізраїльські високопосадовці підтвердили підписання секретного угоди

Сполучені Штати Америки та Ізраїль підписали секретну угоду, в якому опрацьований план з протидії політиці Ірану. Про це повідомляє ізраїльський телеканал Channel Ten з посиланням на обізнані джерела.

Згідно з даними видання, переговори між США і Ізраїлем відбулися два тижні тому, коли в Білий дім прибули представники Ізраїлю.

Зазначено, що делегацію очолював голова Ради національної безпеки Меїр Бен-Шабат. З американської сторони в переговорах брали участь помічник президента з національної безпеки Герберт Макмастер і представники американських спецслужб.

Повідомляється, що переговори тривали два дні, в результаті чого був вироблений план протидії Ірану.

Угоди передбачає створення чотирьох спільних робочих груп, зокрема, особливої групи, яка буде приховано протидіяти іранської ядерної програми. Друга робоча група займеться питаннями протидії політиці Ірану в Сирії і Лівані. Третя група займеться оцінкою ракетної програми Ірану, а четверта - вивченням можливих сценаріїв розвитку ситуації в регіоні.

Зазначимо, що ізраїльські високопосадовці підтвердили Десятому телеканалу, що США та Ізраїль досягли стратегічної угоди з іранського питання.

Нагадаємо, в середині грудня постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі заявила, що Сполучені Штати будуть працювати над створенням міжнародної коаліції проти Ірану.