ua en ru

У США розпочинається суд над російським хакером

У США розпочинається суд над російським хакером Фото: у Сполучених Штатах розпочинається процес над російським хакером

Роман Селезньов є сином депутата Держдуми Росії від ЛДПР

У США цього тижня починається процес у справі російського хакера Романа Селезньова, сина депутата Державної думи Росії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За інформаціє служби новин, у понеділок, 15 серпня, почнеться процедура вибору присяжних для федерального суду над хакером, батько якого Володимир Селезньов представляє в нижній палаті російського парламенту так звану Ліберально-демократичну партію Росії на чолі з Володимиром Жириновським.


Обвинувачення має намір подати судові докази, що Селезньов здобував дані про картки покупців, вламуючись у комп’ютерні касові системи піццерій у Вашингтоні та інших закладів.

Обвинувачення вважає, що протягом кількох років він зламав такі системи понад 200 закладів і скористався викраденими даними карток, щоб здійснити незаконні операції на суму приблизно у 170 млн доларів.

Адвокати Селезньова, зі свого боку, стверджують, що прокурори не довели зв’язку між цими діями і їхнім підзахисним.

Вони також заявляють, що коли агенти спецслужб США затримували Селезньова на Мальдівах 2014 року, вони могли сфальсифікувати свідоцтва з його комп’ютера.

Звинувачення проти Романа Селезньова в кібершахрайстві у США винесли ще 2011 року.

Нагадаємо, громадянин Російської Федерації Вадим Поляков, затриманий раніше на території США за підозрою у причетності до скоєння кіберзлочинів, визнав свою провину як в операції з відмивання грошей, так і щодо співучасті у крадіжці.