ua en ru

У США почали розслідування проти компанії, засновника якої звинувачують в домаганнях

У США почали розслідування проти компанії, засновника якої звинувачують в домаганнях Фото: Харві Вайнштейн (flickr.com-thomashawk)

Слідство розслідує можливі епізоди порушення цивільних прав співробітниками компанії

Бюро цивільних прав в Нью-Йорку початок розслідування відносно компанії Weinstein Company, яка заснована замішаним у сексуальному скандалі продюсером Харві Вайнштейном. Про це повідомляє NBC News.

Повідомляється, що слідство розслідує можливі епізоди порушення цивільних прав співробітниками компанії, зокрема, ведеться пошук будь-яких скарг, пов'язаних із сексуальними домаганнями або дискримінацією за гендерною і будь-якому іншому ознакою.

Крім того, бюро шукає документи, які б розкривали критерії найму та звільнення співробітників компанії.

Як відомо, розслідування почалося після того, як кількість жінок, які заявили про сексуальні домагання з боку продюсера, перевищила 60. Сам Вайнштейн був звільнений з компанії 8 жовтня, після того як 5 жовтня в газеті New York Times було опубліковано розслідування про випадки сексуальних домагань продюсера.

Наголошується, що у Weinstein Company почалися проблеми з клієнтами, і в середині жовтня компанія заявила про початок переговорів про свою продажу.

Також Вайнштейна виключили з Британського інституту кіно і Американської кіноакадемії.

Нагадаємо, раніше народна артистка України Ольга Сумська зізналася, що їй теж довелося пережити домагання з боку Вайнштейна.