ua en ru

США можуть ввести санкції проти країни, пов'язаної з атакою на сайт Демократичної партії

США можуть ввести санкції проти країни, пов'язаної з атакою на сайт Демократичної партії Фото: заступник прес-секретаря Білого дому Ерік Шульц

На думку експертів, за атакою можуть стояти російські хакери

США можуть ввести санкції проти країни, пов'язаної з атакою хакерів на сервери Національного комітету Демократичної партії США (DNC). Про це заявив у вівторок, 2 серпня, заступник прес-секретаря Білого дому Ерік Шульц, повідомляє DW.

"Якщо ви подивитеся, як Сполучені Штати реагували на атаки кіберпростору країни, які здійснювали держструктури, то у нас є цілий ряд заходів. Вони включають в себе економічні санкції, за які відповідає Мінфін, а також правові заходи, які можуть бути прийняті Міністерством юстиції", - сказав Шульц.


Крім того, Шульц зазначив, що представники американських відомств багато років говорять про активність РФ в сфері кібератак.

Зокрема, глава АНБ США Майкл Рождерс,заявляв, що "у Росії є люди, які можуть проводити кібератаки швидко, точно і непомітно".

Разом з тим, Шульц підкреслив, що поки у справі про хакерську атаку на DNC ведеться слідство і необхідно дочекатися його підсумків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США розслідує спробу злому сайту комітету з виборів у Конгрес Демократичної партії США. На думку експертів, за атакою можуть стояти хакери, пов'язані з Росією.