ua en ru

У США ліквідували апарат Держдепу, що відповідав за санкції, - джерела

У США ліквідували апарат Держдепу, що відповідав за санкції, - джерела Фото: Держдеп США flickr.com/secdef)

Апарат розпустили після того, як він не встиг "застосувати санкції проти РФ"

У Сполучених Штатах Америки (США) ліквідували апарат Державного департаменту, що відповідав за санкції. Про це повідомляє Foreign Policy, посилаючись на свої джерела в Конгресі і екс-дипломатів.

"Державний секретар США Рекс Тіллерсон ліквідував посаду координатора з питань політики в області санкцій, яку займав дипломат високого рангу, працюючи щонайменше з п'ятьма співробітниками в апараті - в рамках реструктуризації департаменту", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, за пов'язану з санкціями роботу буде відповідати перший заступник директора відділу політичного планування Девід Тесслер.

Так, апарат координатора санкційної політики вирішили розпустити після того, як він не встиг до 1 жовтня "застосувати нові заходи проти Російської Федерації (РФ), схвалені Конгресом у серпні".

Наголошується, що цей крок зміцнив заклопотаність як демократичних, так і республіканських законодавців у тому, що адміністрація президента США Дональда Трампа неправильно керує Держдепом і підриває роль дипломатії США.

"Ліквідація координатора санкцій, мабуть, є частиною більш масштабного розгрому, що стався в державному департаменті", - сказав представник члена Комітету у закордонних справах Сенату Бена Кардіна Шон Бартлетт.

У свою чергу, Державний департамент США відмовився від надання коментарів виданню.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США планують заборонити американським і іноземним компаніям співпрацювати з 33 організаціями російського оборонно-промислового комплексу, ФСБ, ГРУ, а також з чотирма організаціями, які, на думку Білого дому, є розвідувальними".