ua en ru

США і Китай домовилися про нові санкції проти КНДР

США і Китай домовилися про нові санкції проти КНДР Фото: США і Китай розширюють санкції проти КНДР

Новим пакетом санкцій хочуть обмежити експорт вугілля з Північної Кореї

Сполучені Штати Америки та Китайська Народна Республіка домовилися про нові санкції проти Північної Кореї (КНДР) після того, як Пхеньян спровокував світову спільноту черговими, п'ятими за рахунком, ядерними випробуваннями. Про це повідомляє DW.

Один з дипломатів у Раді Безпеки ООН повідомив, що Росія висунула низку заперечень проти проекту резолюції, але, швидше за все, не перешкоджатиме ухваленню документа пыд час голосування, запланованого на майбутньому тижні.

За інформацією видання, новий пакет санкцій проти Північної Кореї спрямований передусім на обмеження експорту вугілля з КНДР в Китай, який є головним торговим партнером Пхеньяну, в результаті чого Північна Корея позбудеться доходів у десятки мільйонів доларів.

Новий документ закриє лазівки в санкціях

Зі слів дипломатів, запланована резолюція Радбезу ООН закриє лазівки в санкційному пакеті, ухваленому в березні цього року.

Цей пакет дозволяв експорт північнокорейського вугілля в тому разі, якщо доходи від поставок цієї сировини не використовуються для фінансування атомної або ракетної програми КНДР, проте експерти побоюються, що саме це і відбувається в Північній Кореї.

Новий пакет штрафних заходів також передбачає внесення до санкційного списку цілого ряду північнокорейських чиновників і організацій, пов'язаних з атомною або ракетною програмою КНДР.

Щодо них будуть введені заборони на відвідування будь-яких країн, майно цих осіб та організацій за кордоном буде заморожене.

Нагадаємо, Росія 15 листопада доставила в Корейську Народно-Демократичну Республіку (КНДР) гуманітарну допомогу.