ua en ru

США і Китай домовилися про розширення доступу американської продукції і послуг на ринок КНР

США і Китай домовилися про розширення доступу американської продукції і послуг на ринок КНР Фото: міністр торгівлі США Уілбур Росс і президент Дональд Трамп

Після зустрічі Трампа і Сі Цзіньпіна в США минулого місяця відносини між країнами помітно покращилися

Сполучені Штати Америки досягли масштабної домовленості з Китаєм про спрощення доступу на китайський ринок американського природного газу, м'ясних продуктів та біотехнологій, а також страхових компаній, рейтингових агентств та фірм, що надають послуги у сфері електронних платежів. Про це оголосила в четвер адміністрація Дональда Трампа, передає "Радіо Свобода".

"Американо-китайські відносини знаходяться на новому піку", - заявив на церемонії в Білому домі міністр торгівлі Уілбур Росс.

Також Китай і США співпрацюють щодо запобігання ядерній загрозі з боку КНДР.

Зазначають, що під час минулорічної виборчої кампанії Дональд Трамп різко критикував торговельну політику Китаю.

Зміна підходу сталася після зустрічі американського президента з головою КНР Сі Цзіньпіном, що відбулася минулого місяця у Флориді

"Експерти не беруться прогнозувати, як нова домовленість позначиться на дефіциті США в торгівлі з Китаєм, про який до останнього часу з великою тривогою говорив Дональд Трамп. У минулому році він склав 347 мільярдів доларів", - зазначають у повідомленні.

Нагадаємо, Пентагон планує вкласти 8 млрд доларів в посилення присутності в Азії.