ua en ru

США та Італія виконають спільний спостережний політ над РФ

США та Італія виконають спільний спостережний політ над РФ Фото: боїнг ОС-135Б

Польоти відбуватимуться в період з 17 по 22 серпня

Сполучені Штати Америки та Італія виконають спільний спостережний політ над територією Російської Федерації. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони Російської Федерації.

Як повідомляється, за словами начальника російського національного Центру по зменшенню ядерної небезпеки Сергія Рижкова, в період з 17 по 22 серпня в рамках реалізації міжнародного Договору з відкритого неба спільна місія США та Італії виконає спостережний політ над територією Російської Федерації на американському літаку спостереження ОС-135Б.

"У ході виконання польоту за узгодженим маршрутом російські фахівці на борту літака спостереження контролюватимуть суворе дотримання узгоджених параметрів польоту і застосування передбаченої Договором апаратури спостереження", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, літак ОС-135Б відноситься до типу літаків, не оснащених яким-небудь озброєнням. Він і встановлена ​​на ньому апаратура спостереження (аерофотоаппарати) пройшли міжнародний огляд, в якому взяли участь і російські фахівці, що виключає використання технічних засобів, не передбачених Договором з відкритого неба.

Нагадаємо, місія США за участю представників України з 30 березня по 4 квітня 2015 р. здійснювали спостережний політ над територією Росії та Білорусі.