ua en ru

США виключають можливість переговорів щодо Сирії з режимом Асада

США виключають можливість переговорів щодо Сирії з режимом Асада Фото: Ніккі Хейлі (flickr.com/dodnewsfeatures)

За словами Хейлі, Асад не заслуговує прямих переговорів з США

Сполучені Штати Америки виключають можливість прямих переговорів щодо Сирії з режимом президента Башара Асада. Про це в інтерв'ю CBS заявила постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі.

"Ми б не хотіли проводити прямі переговори з Сирією. Вона (сирійська влада, - ред.) не заслуговують на переговори з США. Вони тільки й роблять, що виснажують свій народ і знищують свою батьківщину", - зазначила Хейлі.

Вона також підкреслила, що ракетний удар США, Британії і Франції по цілях в Сирії дозволив відкинути її хімічну програму на кілька років назад. У той же час Хейлі додала, що повалення Башара Асада не є метою США.

Нагадаємо, раніше президент Франції Емманюель Макрон заявив, що в ході останнього удару по Сирії були знищені потужності для виробництва хімічної зброї. Метою удару стали об'єкти військової інфраструктури. Як пояснив президент США Дональд Трамп, удари стали "прямим результатом" нездатності Росії утримати Башара Асада від застосування хімічної зброї в регіоні.

Зокрема, ракетний удар став відповіддю на застосування хімічної зброї в найближчому передмісті Дамаска - Східній Гуті, після чого урядові війська взяли регіон під повний контроль. За даними арабського телеканалу Al-Jazeera, в результаті інциденту загинули понад 70 осіб.