ua en ru

США шукають кращі способи підтримки України, - Держдеп

Прес-секретар Державного департаменту США Джен Псакі заявила, що США шукають кращі способи підтримки України.

Прес-секретар Державного департаменту США Джен Псакі заявила, що США шукають кращі способи підтримки України. Про це вона повідомила на брифінгу 12 грудня.

"Ситуація, звичайно, залишається рухливою, і ми як і раніше дуже стурбовані ситуацією на місцях і продовжуємо визначати кращі способи підтримки України. Таким чином, ми завжди оцінюємо наші варіанти, але що стосується надання допомоги, наша позиція не змінилася", - сказала Псакі на питання про постачання протитанкової зброї в Україну.

Вона уточнила, що допомога США у забезпеченні безпеки включає бронежилети, каски, транспортні засоби, прилади нічного бачення і тепловізори, важку інженерну техніку, засоби розмінування, портативних роботів для знешкодження вибухових боєприпасів, патрульні катери, антимінометні системи, а також консультування та навчання.

Нагадаємо, 11 грудня Палата представників Конгресу США підтримала законопроект №2828 "Акт у підтримку свободи України - 2014". Однак Конгрес США виключив із законопроекту пункт про надання Україні статусу головного союзника США поза НАТО.