ua en ru

США ініціюють засідання Радбезу ООН 14 березня через дії Ірану

США ініціюють засідання Радбезу ООН 14 березня через дії Ірану Фото: США закликають обговорити на Радбезі ООН ракетну програму Ірану

Невдоволення США викликали заяви Ірану, згідно з яким ракети призначені для того, щоб погрожувати Ізраїлю

США скликають засідання Ради Безпеки ООН у понеділок, 14 березня, для обговорення проведених Іраном запусків балістичних ракет. Про це заявила постійний представник США при ООН Саманта Пауер, повідомляють РИА Новости.

США назвали проведені Іраном випробування "провокаційними і дестабілізуючими".

"Більше того, лідери Ірану заявляли, що ці ракети призначені для того, щоб безпосередньо погрожувати Ізраїлю. Ми засуджуємо ці погрози стосовно іншого члена ООН і одного з наших найближчих союзників", - заявила Пауер.

Крім цього, американський дипломат нагадав, що прийнята резолюція РБ ООН 2231 закликає Тегеран не робити запусків балістичних ракет, здатних доставити ядерну зброю.

"США будуть наполягати на повному виконанні резолюції 2231, яка чітко забороняє третім країнам підтримувати ракетну програму Ірану, і ми також розглядаємо наш відповідний національний відповідь", - сказала вона.

Нагадаємо, в Ірані заявили, що вчинені у вівторок ракетні випробування не порушили ні резолюцій Ради безпеки ООН, ні ядерної домовленості зі світовим співтовариством.