ua en ru

У США ідентифікували ще одну жертву теракту 11 вересня

У США ідентифікували ще одну жертву теракту 11 вересня Фото: у США продовжують розслідування теракту 11 вересня (pixabay.com)

Це чоловік під номером 1671 з 2753 людей, які загинули у результаті теракту

У США вперше за два роки ідентифікували ще одну жертву теракту 11 вересня 2001 року. Про це повідомляє BBC.

Як зазначається, це чоловік під номером 1671 з 2753 людей, які загинули в результаті теракту. Особа загиблого була визначена з використанням нової технології ДНК і не повідомляється на прохання його сім'ї.

Останній раз жертву теракту ідентифікували у березні 2015 року. Всього близько 1112 людей, які загинули у той день, залишаються неідентифікованими після майже 16 років з дати терористичного нападу, йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, страхові компанії США подали позов на суму 4,2 млрд доларів проти двох банків Саудівської Аравії, саудівських компаній і декількох благодійних організацій у зв'язку з терактами 11 вересня.

Відповідачі звинувачують у пособництві терактів, яке виразилося в діях "в підтримку "Аль-Каїди". У зв'язку з цим американські компанії зажадали компенсувати всі витрати, які були виплачені потерпілим в результаті терактів.

Нагадаємо, один з організаторів терактів 11 вересня, Халід Шейх Мохаммед, ще в 2015 році написав листа колишньому президенту США Бараку Обамі, в якому заявив, що в терактах винна Америка.