ua en ru

США хочуть відновити відносини з Росією

США хочуть відновити відносини з Росією Фото: прапор США (pixabay.com)

Зараз відносини між Москвою і Вашингтоном залишаються дуже складними

США хочуть відновлення відносин з Росією на базі кооперації щодо врегулювання ситуації з КНДР і Сирією. Про це в ході прес-брифінгу заявила офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Нойерт.

"Це дуже складні багатокомпонентні відносини", - охарактеризувала Нойерт російсько-американські відносини.

"Ми б хотіли наново вибудувати ці відносини, тому що у нас є багато сфер, що викликають взаємний інтерес. Одна з них — КНДР: Росія підписалася під чотирма успішними резолюціями РБ ООН (щодо КНДР, — ред.)... Нам потрібно від Росії більше допомоги з Північною Кореєю в питанні денуклеаризації", - сказала вона.

Ще однією сферою представник Держдепу назвала співпрацю з питань врегулювання сирійського конфлікту.

"Ми успішно працюємо в зоні перемир'я на південному заході Сирії, де припинення вогню дотримується з липня минулого року", - зазначила Хізер Нойерт.

Також Нойєр підтвердила звинувачення на адресу Росії за використання хімічної зброї в Сирії. За версією Вашингтона, Москва допомагає Дамаску уникнути покарання за застосування отруйних речовин.

"Вони повинні припинити використовувати хімічну зброю. За це несе відповідальність Сирія, але нам також відомо, що використання хімічної зброї виявилося можливим завдяки Росії", - підкреслила вона.

Нагадаємо, США підтвердили проникнення хакерів РФ у виборчу систему.