ua en ru

США готові підтримати фінансування миротворців ООН на Донбасі, - Климпуш-Цинцадзе

США готові підтримати фінансування миротворців ООН на Донбасі, - Климпуш-Цинцадзе Фото: Іванна Климпуш-Цинцадзе (kmu.gov.ua)

США готові це підтримати попри наміри нинішньої адміністрації суттєво скоротити внески в ООН

США готові підтримати фінансування миротворців Організації Об'єднаних Націй на Донбасі попри наміри нинішньої адміністрації суттєво скоротити внески в ООН, в тому числі на миротворчі операції. Про це заявила віце-прем'єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе за результатами проведених зустрічей у Вашингтоні (США), передає "Укрінформ".

"Думаю, що ми отримали чітке запевнення з боку США стосовно того, що Сполучені Штати готові зробити виключення зі свого правила, яке вони недавно запровадили щодо відмови від підтримки будь-яких миротворчих місій з боку ООН та їх оплати", - зазначила віце-прем'єр.

За її словами, у разі прийняття спільного рішення в Раді Безпеки ООН про введення миротворців на Донбас, Сполучені Штати "були б готові підтримати це фінансово".

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко сподівається, що українська ініціатива про миротворців на Донбасі знайде підтримку в ООН.