ua en ru

Порошенко сподівається, що ініціатива України про миротворців на Донбасі знайде підтримку в ООН

Порошенко сподівається, що ініціатива України про миротворців на Донбасі знайде підтримку в ООН Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Тоді Україна зможе забезпечити вплив на РФ

Президент України Петро Порошенко сподівається, що українська ініціатива про миротворців на Донбасі знайде підтримку в ООН. Про це глава держави сказав у ході спілкування з представниками національної збірної команди України в Invictus games, передает прес-служба адміністрації президента.

"Ми поставимо питання про "блакитних касках" миротворців, які повинні забезпечити виконання Російською Федерацією взятих на себе зобов'язань. Простою мовою - повинні забезпечити мир на українській землі і політико-дипломатичним шляхом звільнити окуповані росіянами території. Це те, за що кожен з вас, ризикуючи життям, будучи пораненим, вів бій з російським агресором", - сказав Порошенко.

Також він висловив надію, що українська ініціатива миротворців знайде підтримку і "Україна зможе забезпечити вплив на Російську Федерацію, щоб вона прийняла цей сценарій, і ми на Донбасі зупинимо війну".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко підніме питання введення миротворців на Донбас на засіданні Генасамблеї ООН у Нью-Йорку