ua en ru

США і Німеччина одностайно підтримують введення миротворців на Донбас, - Габріель

США і Німеччина одностайно підтримують введення миротворців на Донбас, - Габріель Фото: Зігмар Габріель (flickr.com/osce_smmu)

Досі існують значні розбіжності з Росією

Представники Німеччини і США досягли консенсусу щодо розміщення миротворчої місії ООН на Сході України. Про це міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель заявив у четвер, 30 листопада, під час візиту до Вашингтона, передає DW.

Він також додав, що в той же час до цих пір існують значні розбіжності з Росією щодо формування такої миротворчої місії ООН.

Габріель також додав, що миротворці ООН повинні гарантувати, що угода про припинення вогню поважається і важка зброя буде виведена з Донбасу. Для цього потрібен надійний мандат Ради Безпеки ООН, підкреслив він.

Нагадаємо, спецпредставник США по Україні Курт Волкер заявив, що адміністрація США виступає за те, щоб у разі розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі, в ній не було росіян. Американський дипломат підкреслив, що має намір продовжувати переговори з помічником президента Росії Владиславом Сурковим, на яких обговорюється питання про введення "блакитних касок".