ua en ru

США і Франція закликали поважати суверенітет Лівану

США і Франція закликали поважати суверенітет Лівану Фото: прапор Лівану (facebook.com LebaneseArmedForcesOfficial)

Вашингтон і Париж висловили підтримку суверенітету та стабільності Лівану

Вашингтон і Париж 11 листопада 2017 року висловили підтримку суверенітету та стабільності Лівану. Заява пролунала на тлі наростання напруги у відносинах Лівану та Саудівської Аравії, передає DW.

Зокрема зазначено, що прес-секретар адміністрації Дональда Трампа Сара Сандерс закликала "всі країни і сторони" поважати ліванські суверенітет, незалежність і конституційні процеси.

Своєю чергою президент Франції Еммануель Макрон теж закликав до поваги єдності, суверенітету та незалежності країни.

Раніше Ліван охопила політична криза після дивної заяви прем'єр-міністра цієї країни Саада Харірі, який 4 листопада несподівано оголосив про відставку. Він повідомив, що на нього готують замах, і звинуватив у цьому Іран та шиїтську радикальну організацію "Хезболла", яку підтримує Тегеран. При цьому Харірі перебував і досі перебуває в Саудівській Аравії. Саудівська Аравія та Іран домінують у регіоні та постійно змагаються між собою за вплив.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар Організації Об'єднаних Нації Антоніу Гутерріш застеріг, що новий конфлікт у Лівані, у разі його виникнення, матиме руйнівні й трагічні наслідки.