ua en ru

США ще в травні вислали двох кубинських дипломатів у відповідь на "акустичні атаки"

США ще в травні вислали двох кубинських дипломатів у відповідь на "акустичні атаки" Фото: Держдеп США (U. S. Department of State)

Держдеп поклав відповідальність за "акустичні атаки" на уряд Куби

Сполучені Штати Америки ще в травні 2017 року вислали двох співробітників посольства Куби у Вашингтоні у відповідь на так звані "акустичні атаки" на американських дипломатів в Гавані. Про це заявила представник Держдепартаменту Хізер Нойерт, передає CNN.

За словами Нойерт, після того, як у деяких американських дипломатів внаслідок "акустичних атак" було діагностовано проблеми зі слухом, адміністрація президента США Дональда Трампа в травні 2017 року вирішила вислати двох кубинських дипломатів з посольства у Вашингтоні.

"Кубинський уряд несе відповідальність і зобов'язання по Женевськоій конвенції захищати наших дипломатів, так що це ("акустичні атаки", - ред.) є однією з причин серйозної заклопотаності з нашого боку", - зазначила Нойерт.

За її словами, у постраждалих американців було діагностовано "цілий букет симптомів".

Нагадаємо, раніше Держдеп звинуватив кубинську владу в "акустичних атаках" на дипломатів США. На думку Держдепу США, в результаті використання спеціального акустичного обладнання з кінця 2016 року ряд співробітників посольства США в Гавані зіткнулися з проблемами зі слухом.