ua en ru

США і ЄС готові ввести нові санкції проти РФ у разі настання на Донбасі

США і ЄС готові ввести нові санкції проти РФ у разі настання на Донбасі Фото: Деніел Фрід (Держдепартамент США) заявив, що США разом з ЄС можуть посилити санкції проти Росії

Росія як і раніше не виконує мінські угоди, продовжуючи підтримувати і забезпечувати сепаратистів на Донбасі

Сполучені Штати Америки готові разом з країнами Європейського Союзу посилити санкції проти Росії, у разі військового наступу РФ на Донбасі. Про це заявив координатор з питань політики санкцій Державного департаменту США Деніел Фрід, передає "Голос Америки".

"Хоча ми не очікуємо, що Росія почне велике військове наступ в Україні, вони можуть це зробити. І якщо це станеться, ми в змозі розглянути додаткові заходи", - повідомив Фрід.


"Ми обговорили це з Європою. Я вважаю, що це малоймовірно. Однак залишається фактом, що режим припинення вогню, який є однією з умов мінських угод, до сьогоднішнього дня повністю не виконується сепаратистами, яких підтримує і які, по суті, є продуктом Росії", - додав він.

На думку Фріда, санкції проти Росії "спрацювали як стримуючий фактор, встановили додаткову ціну".

Старший науковий співробітник міжнародного інституту лідерства Маккейна Дейвід Краймер згоден з Фрідом в тому, що санкції проти РФ мали стримуючий характер. Він вважає, що для відновлення українського суверенітету і територіальної цілісності, необхідно посилити санкції.

"Повинно бути додано більше осіб і компаній в санкційного списку. Наприклад, "Газпром" не в списку, він повинен бути доданий. Бортніков, глава ФСБ, не в списку. Я б пішов ще вище. Я думаю, що головне тут - посилювати санкції кожні 3-6 місяців, поки Росія не виконує мінські домовленості", - підкреслив Він.

За його словами, крім вищеназваних осіб, в списку потрібно додати російських пропагандистів, які "брискают ненавистю, підбурюють до насильства". Креймер зазначив, що пропагандисти РФ "не повідомляють новину і не користуються фактами".

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що прив'язувати зняття санкцій проти РФ до мінськими угодами абсурдно.

читайте онлайн-трансляцію повернення Савченко в Україну.