ua en ru

США задоволені українськими реформами в енергетиці

США задоволені українськими реформами в енергетиці Фото: міністр енергетики України Володимир Демчишин

Штати готові надати Україні допомогу в енергетичній сфері

Сполучені Штати Америки (США) задоволені реформами, які Україна проводить в енергетичному секторі. Про це йдеться в заяві Державного департаменту США за підсумками зустрічі з українською делегацією на чолі з міністром енергетики України Володимиром Демчишиным у Вашингтоні.

"Представники влади Сполучених Штатів схвалюють проведення Україною реформ в енергетичному секторі на сьогоднішній день і мають намір працювати з Україною і міжнародними партнерами в цілях подальшого зміцнення реформ та енергетичної безпеки України", - йдеться в заяві.

США заявили про підтримку зусиль України щодо розвитку внутрішнього виробництва енергії та диверсифікації джерел поставок газу.

Повідомляється, що на зустрічі представники США та України обговорили широкий спектр питань енергетики України, зокрема, прогрес України у реформах енергетики, а також гостру необхідність забезпечення безпеки поставок шляхом диверсифікації джерел і маршрутів поставок природного газу. Сторони також торкнулися допомога Україні з боку США в енергетичному секторі, сфері побутового споживання газу та виробництва електроенергії.

Нагадаємо, з початку липня Україна транспортувала до Європи понад 3 млрд куб. м газу.