ua en ru

США задоволені роботою 4 міністерств в Україні: фінансів, економіки, АПК та інфраструктури, - нардеп

США задоволені роботою 4 міністерств в Україні: фінансів, економіки, АПК та інфраструктури, - нардеп Фото: Микола Томенко

Яресько, Абромавичус, Павленко і Пивоварський на гребені американського рейтингу топ-міністрів України можуть наразі спочивати на лаврах

У Сполучених Штатах Америки останнім часом дедалі частіше лунає розхожа задоволенність першими, наразі ще попередніми результатами діяльності нової української влади та її виконавчої вертикалі, зокрема чотирьох українських міністерств: фінансів - на чолі з Наталією Яресько, економічного розвитку і торгівлі - з міністром Айварасом Абромавичусом, агрополітики та продовольства - з Олексієм Павленком на чолі МінАП, а також інфраструктури за міністра Андрія Пивоварського. Про це заявив нардеп із фракції БПП у Верховній Раді, голова комітету ВР з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко в матеріалі РБК-Україна "Ротація Кабміну: роль США та торги за Конституцію".

Як наголошується у статті, висновки про ефективність реформ в окремих урядових галузях робляться виходячи з оціночних параметрів роботи міністрів.

"В американського і європейського бізнесу свої інтереси, і вони цього не приховують", - зазначив РБК-Україна Томенко.

Водночас, з кулуарів Кабміну і Верховної Ради почастішали відомості, мовляв, майбутні ймовірні відставки та призначення, у тому числі і в уряді, керівництво України нібито має погоджувати з посольством США.

Нагадаємо, раніше Томенко заявляв про те, що відразу три політсили - "Народний фронт", БПП і "Удар" - можуть піти на вибори в рамках однієї партії. Також повідомлялося, що для такого спільного походу може бути використано назву однієї, найбільш рейтингової партії, наприклад, "Солідарність" Блок Петра Порошенка".

За даними РБК-Україна на момент публікації статті, БПП і "Удар" вже досягли домовленості щодо спільного рішення, а переговори з "Народним фронтом" ще тривали.