ua en ru

США допускають введення додаткових санкцій проти РФ за Сирії

США допускають введення додаткових санкцій проти РФ за Сирії Фото: у США не виключають введення додаткових санкцій проти Росії

Білий дім вважає Росію відповідальною за обстріл гуманітарного конвою ООН біля Алеппо

Білий дім не виключає можливість запровадження додаткових економічних санкцій щодо Росії через ситуацію в Сирії. Про це заявив прес-секретар Білого Дому Джош Ернест на прес-конференції.

"Ми не відмовляємося від можливості розширення економічних санкцій. Санкції довели, що є дієвим інструментом підтримки наших інтересів по всьому світу. І ми безумовно не виключаємо можливі санкції", - сказав Ернест.

Він уточнив, що США не розглядають односторонні санкції, оскільки вважають, що санкції повинні застосовуватися у "тісній взаємодії з партнерами", щоб "посилити їх ефект" на стільки, на скільки це можливо.

В ході прес-конференції прес-секретар Білого дому також нагадав, що США вважають Росію відповідальною за ситуацію з гуманітарним конвоєм ООН, який піддався обстрілу неподалік від Алеппо через кілька днів після досягнення домовленостей про перемир'я в Сирії.

Ернест підкреслив, що незалежно від того, сили сирійського уряду або російські ВКЗ завдали удару по колоні, Росія відповідає за це, оскільки як союзник повинна стримувати сили Сирії.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг закликав Росію вжити заходів для припинення насильства в сирійському Алеппо.