ua en ru

США дали Молдавії 12 млн дол. для стимулювання приватних інвестицій в післяприбиральну інфраструктуру

США виділили Молдавії 12 млн дол. для реалізації програми стимулювання приватних інвестицій в післяприбиральну інфраструктуру. Як повідомили РБК в молдовському уряді, кошти надані республіці в рамках програми "Compact" американської корпорації "Виклики тисячоліття".
Виконавчий директор фонду "Виклики тисячоліття" в Молдові Валентина Бадражан сказала, що після запуску даної програми в жовтні 2011 р. бізнесмени зі сфери сільського господарства зможуть отримувати банківські кредити для інвестування в післяприбиральну інфраструктуру.
В рамках програми, розрахованої на наступні 4 роки, їм будуть видаватися інвестиційні та операційні кредити строком на 3-7 років на суму від 50 до 600 тис. дол. з конкурентоспроможною процентною ставкою.
Кредити призначені для сільгоспвиробників і економічних агентів Молдавії і можуть бути витрачені на придбання або будівництво холодильних складів, закупівлю обладнання для виробництва соків, олії. Також кошти можна витратити на покупку лабораторного устаткування, вантажних термоавтомобилей, відповідних стандартам EURO 5 або 6.