ua en ru

США, Британія і Франція внесли проект резолюції в РБ ООН по Сирії

США, Британія і Франція внесли проект резолюції в РБ ООН по Сирії Фото: ООН (un.org)

Документ передбачає створення "незалежного механізму для розслідування" хіматак

США, Великобританія і Франція передали країнам-членам РБ ООН свій проект резолюції по Сирії, що засуджує застосування в ній хімічної зброї. Про це повідомляє AFP.

Як наголошується в проекті резолюції засуджуються "в категоричній формі всі випадки застосування хімічної зброї в Сирії, особливо атаки в Думі 7 квітня". Він передбачає створення незалежного механізму для розслідування" таких інцидентів, "заснованого на принципах об'єктивності та професіоналізму".

Так, проект, підготовлений французькою делегацією, закликає владу Сирії до співпраці з Організацією по забороні хімічної зброї. Крім того, автори документа вимагають встановлення "міцного перемир'я", а також "безперешкодного доступу для гуманітарної допомоги" та "медичних евакуацій".

Крім того, у частини проекту, що стосується політичного врегулювання, йдеться про необхідність участі уряду Сирії в "межсирійських переговорах сумлінно, в конструктивній манері і без попередніх умов".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада Безпеки ООН відхилила російську резолюцію, в якій засуджувалися удари США, Великобританії і Франції щодо Сирії.