ua en ru

Радбез ООН відхилив резолюцію РФ про засудження ударів по Сирії

Радбез ООН відхилив резолюцію РФ про засудження ударів по Сирії Фото: Рада Безпеки ООН (flickr.com/poroshenkopetro)

Резолюція була відхилена більшістю голосів постійних і непостійних членів Ради безпеки

Рада Безпеки ООН відхилила російську резолюцію, в якій засуджувалися удари США, Великобританії і Франції щодо Сирії. Про це повідомляє агентство Reuters.

Зокрема зазначено, що резолюція була відхилена більшістю голосів постійних і непостійних членів Ради безпеки. На підтримку проекту документа проголосували тільки Росія, Китай і Болівія. Голоси проти подали вісім країн, чотири держави утрималися.

Згідно зі встановленими правилами голосування, для ухвалення резолюції потрібно не менше дев'яти голосів при відсутності вето з боку постійних членів Радбезу.

Проект резолюції був підготовлений Росією, яка скликала екстрені збори Ради Безпеки після нічних ударів по Сирії. У проекті резолюції містилося засудження "агресії щодо Сирії з боку США і їх союзників".

Під час засідання постпред Франції в ООН Франсуа Делаттр заявив, що "найближчим часом" Париж підготує власний проект резолюції і представить його на розгляд Радбезу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія внесла на розгляд Ради Безпеки ООН проект резолюції, який засуджує ракетний удар США, Великобританії і Франції по Сирії.