ua en ru

У США до 20 років засудили чоловіка, що влаштував масштабну лісову пожежу

У США до 20 років засудили чоловіка, що влаштував масштабну лісову пожежу Фото: Уейн Хантсмен 8 квітня визнав свою провину

Одним із доказів проти американця стало зняте ним самим відео-селфі

Американця Уейна Хантсмена засудили до 20 років в'язниці і штрафу в 60 млн доларів за підпал в окрузі Ель-Дорадо в Каліфорнії, який призвів до однієї з найсерйозніших лісових пожеж у вересні 2014 року. Чоловік тривалий час відмовлявся визнати провину, проте 8 квітня все-таки зробив це, передає Reuters.

"Я визнаю себе винним, тому що я зробив це", - сказав Хантсмен.

Зазначено, що через пожежу постраждало 100 тисяч акрів лісу, було знищено не менше 10 будинків, згоріли дві церкви, громадський центр та бібліотека. Крім того, кілька сотень тисяч жителів району були евакуйовані. На те, щоб загасити пожежу, знадобилося 27 днів.


Одним із доказів проти американця стало зняте ним самим відео, де чоловік зображений на тлі яскравих багать. Хантсмен показав ролик випадковому водієві, який підібрав його неподалік від місця підпалу. Той зберіг відео і передав його в поліцію. Через кілька днів після цього палія було затримано.

"Дивіться, навколо мене все у вогні. Я в самому центрі, дитинко", - каже Хантсмен на відео.

Повідомляється, що 39-річний Хантсмен був раніше судимий за користування вкраденим майном, велику крадіжку і напад із застосуванням вогнепальної зброї.

Нагадаємо, у 2015 році у низці центральних і північних областей України сталося чимало пожеж на торфовищах.