ua en ru

У США конгресмени вимагали нові санкції проти РФ від Трампа

У США конгресмени вимагали нові санкції проти РФ від Трампа Фото: Володимир Путін і Дональд Трамп

Конгресмени пригрозили посилити санкції законодавчим шляхом у разі відмови

Представники демократів у палаті представників Конгресу США склали петицію, в якій зажадали від президента Дональда Трампа ввести нові санкції проти РФ за втручання у вибори у 2016 році. Про це повідомляє The Hill.

Так, всього звернення підписали 140 конгресменів. Вони нагадали, що влітку 2017 року понад 400 депутатів нижньої палати від обох партій прийняли закон про протидію супротивникам США шляхом санкцій (CAATSA).

"Ваші дії за останній рік показали, що ви будете постійно виправдовувати президента Путіна і заперечувати його визнане сприяння вашій кампанії в 2016 році. Цими останніми діями ви ігноруєте закон і прерогативи рівноправної гілки влади і даєте зрозуміти Росії, що нічого не зробите, щоб зупинити додаткове втручання в наші вибори", - йдеться в петиції.

Так, у разі відмови Трампа конгресмени пригрозили додатковими законодавчими заходами з більш суворими вимогами для РФ.

"Ми надали вам інструменти, необхідні для вирішення цього завдання. Якщо ви продовжите тримати ці інструменти на полиці, ми будемо наполягати на додаткових законодавчих заходах з більш суворими вимогами. Якщо ви відмовляєтеся захищати США від ворожого іноземного уряду, конгрес повинен діяти самостійно", - зазначено в листі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що республіканці завершили проект доповіді, в якій говориться, що не було змови чи координації між президентською кампанією Дональда Трампа і Російською Федерацією.