ua en ru

Термін реалізації контракту на модернізацію 105 індійських літаків АН-32 становить 5 років, - С.Подрєза.

Термін реалізації контракту на модернізацію 105 індійських літаків Ан-32 становить 5 років. Про це на прес-конференції повідомив генеральний директор ДП "Завод 410 ЦА" Сергій Подрєза, передає кореспондент РБК-Україна.
Вартість контракту на модернізацію літаків - 397,7 млн дол. Крім того, укладено контракт між індійським замовником та підприємством "Мотор-Січ" на модернізацію 100 авіадвигунів на суму 110 млн дол. Також він не виключив, що контракт може бути подовжено на модернізацію додатково ще 100 двигунів. Гендиректор повідомив, що умови контракту передбачають часткову передоплату з подальшою оплатою по мірі виконання робіт.
На літаках планують замінити навігаційне обладнання, підвищити комфортність салону, кабіни пілотів. В свою чергу президент-генеральний конструктор АНТК ім. Антонова Дмитро Ківа зазначив, що модернізація літаків Ан-32 дозволить продовжити їх ресурс у цілому до 50 років. Також він додав, що це другий за величиною контракт в авіаційній промисловості України за незалежності. Також він додав, що наразі ведуться переговори щодо можливості модернізації інших літаків серії Ан для Індії.