ua en ru

Термін підготовки ТЕО будівництва LNG-терміналу в Україні буде продовжений на два місяці

Термін підготовки технічно-економічного обгрунтування (ТЕО) будівництва LNG-терміналу в Україні буде збільшений. Про це журналістам заявив директор державного підприємства "Національний проект LNG-термінал" Петро Мірошников, передає кореспондент РБК-Україна. "Буде більше ніж 60 днів. Це не є принциповим питанням" - заявив П.Мірошников. При цьому він зазначив, що остаточний термін підготовки ТЕО буде оголошено, коли почнеться сам тендер з відбору компанії-розробника ТЕО. Зараз термін оголошення тендеру поки невідомий через адміністративну реформу. За словами П.Мірошникова, головний розпорядник бюджетних коштів для фінансування розробки ТЕО буде визначений протягом одного дня, після того як буде затверджено положенням нове відомство, що замінить Агентство з нацпроектів та інвестиційне агентство.

Нагадаємо, 17 грудня 2010 р. створено ДП "Національний проект LNG-термінал", яке має скоординувати роботу зі спорудження терміналу з прийому природного скрапленого газу обсягом 10 млрд куб. м на чорноморському узбережжі України до 2014 р. Оцінна вартість будівництва в одному з портів України становить 1,2 -1,4 млрд дол.
Згідно плану роботи, до вересня 2011 р. підприємство має забезпечити розробку техніко-економічного обгрунтування проекту. Тендер з вибору компанії-розробника ТЕО повинен був бути оголошений 19 січня 2011 р., але був перенесений.