ua en ru

Термін подачі документів для вступу до вузів в 2012 р. скоротять на один день, - Табачник

У наступному році у зв'язку з проведення чемпіонату з футболу Євро-2012 термін подачі документів для вступу до вузів буде скорочений на один день. Про це на брифінгу повідомив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, передає кореспондент РБК-Україна.

"У міністерстві юстиції зареєстровано 4 дні тому нові умови прийому до вузів ... Якихось радикальних змін не передбачається. На один день, через проведення чемпіонату Євро-2012, буде коротшим подача документів до ВНЗ. Торік - це було з 1 по 31 липня, а тепер це буде з 2 по 31 липня ", - сказав Табачник.
Так само, за словами Табачника, новим умовою вступу до вузів передбачається наявність "двох віл зарахування" до вузів. За державним замовленням зарахування до ВНЗ буде завершуватися 11 серпня, (раніше - 10 серпня) і до 25 серпня триватиме зарахування у вузи тих абітурієнтів, які в подальшому будуть вчиться за контрактом. "Також зберігається право подачі паперового документа, або в електронному вигляді, але з нового року працюватиме єдина державна електронна база освіти", - заявив Табачник.
Істотною інновацією, яка буде введена за пропозиціями громадських організацій, стане те, що нижній бал для вступу до вузів буде 124 бали, а з профільного предмета потрібно мати не нижче 140 балів. Також, за словами Табачника, тестування буде проходити тією мовою, на якому дитина проходив навчання в старших класах школи.