ua en ru

Срні загрожує від одного до двох років дискваліфікації

Срні загрожує від одного до двох років дискваліфікації Фото: Даріо Срна (shakhtar.com)

Перше рішення може бути ухвалене 29 вересня

Капітану донецького "Шахтаря" Даріо Срні загрожує дискваліфікація від одного до двох років через позитивний результат допінг-проби. Про це координатор допінг-контролю чемпіонату України Максим Бецков розповів в ефірі програми ПроФутбол.

"18 числа він отримав повідомлення, і згідно з регламентом і національних антидопінгових правил, він має 10 днів на те, щоб надати пояснення, яким чином ця речовина потрапила в його організм", - сказав Бецков.

Якщо хорват не пояснить яким чином в його організм потрапили заборонені речовини, то з 29 вересня Срна буде автоматично відсторонений від матчів в межах України.

"Теоретично він може грати в єврокубках, але УЄФА буде приймати рішення дуже швидко, як тільки з'явиться рішення нашого антидопінгового центру. Думаю, це будуть лічені дні. Вважаю, Срна правильно зробив, що сам відсторонився, хоча юридичних підстав для цього немає. Поки рішення не ухвалено, він ні в чому не винен, а тільки підозрюється ", - додав Бецков.

При цьому, навіть якщо Срна доведе свою невинність, то все одно понесе покарання. Швидше за все, мова йде про один-два роки дискваліфікації.

Нагадаємо, донецький "Шахтар" опублікував заяву, в якій підтвердив позитивну допінг-пробу капітана команди Даріо Срни.