ua en ru

Кошти на зарплати шахтарям виділять на з програми закриття збиткових шахт, - Мінфін

Кошти на зарплати шахтарям виділять на з програми закриття збиткових шахт, - Мінфін Фото: глава Мінфіну Олександр Данилюк

Кабмін додатково виділив на зарплати шахтарям 200 млн гривень

В Україні кошти на зарплати шахтарям виділять з програми закриття збиткових шахт. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства фінансів України.

У Мінфіні зазначили, що уряд на зарплати шахтарям додатково виділив 200 млн гривень шляхом перерозподілу коштів за бюджетними програмами Міненерго.


"Потрібно погодження комітету Верховної Ради України з питань бюджету. Згідно з Бюджетним кодексом, без погодження профільного комітету кошти не можуть бути спрямовані на виплату заробітної плати. Тому після отримання відповідного листа кошти будуть виділені за призначенням", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що Мінфін виступав проти цього перерозподілу коштів, оскільки 155 млн гривень з них виділено з програми закриття п'яти нерентабельних шахт.

"Тобто гроші, які планувалося виділити на закриття збиткових шахт, зараз будуть використані на погашення заборгованості з виплати заробітної плати шахтарям", - зазначили у Мінфіні.

Нагадаємо, глава Міненерго Ігор Насалик обіцяє виплату заборгованості по зарплатам шахтарів до 28 серпня.