ua en ru

Кошти від міжнародних кредитів допоможуть українській банківській системі, - експерт

Кошти від міжнародних кредитів допоможуть українській банківській системі. Проте вона і так продемонструвала під час кризи дивовижну стабільність. Таку думку РБК-Україна висловив директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський.

"Кошти від кредиту МВФ, восновному, будуть спрямовані на поповнення золотовалютних резервів НБУ. Крім того, частина кредитних коштів від інших фінансових організацій піде на макроекономічну підтримку. Це два паралельні процеси", - відзначив він. Крім того, на думку І.Бураковського, "українські банки на диво стабільні". "Під час кризи ми мали проблеми лише з окремими банками, а, в цілому, банківська система досить стабільна. Масових банкрутств не було", - сказав він.

За словами експерта, на сьогоднішній день важко говорити, наскільки це вплине на ситуацію в українській економіці у зв'язку з другою хвилею кризи, що очікується восени поточного року. "Важко сказати, як відреагує українська економіка. Відносно другої хвилі кризи сьогодні існують різні думки. Тому стовідсоткової впевненості в тому, що друга хвиля кризи буде, немає. Однак нинішнє відносно мале, але відновлення економічного зростання, налаштовує на оптимізм. В економіці є незначні тенденції зростання, однак існує велика кількість проблем з державними фінансами. Як буде розвиватися ситуація далі - подивимося", - вважає експерт.