ua en ru

Кошти на будівництво "Стіни" у сумі 160 млн дол. освоять українські компанії, - Матіос

Кошти на будівництво "Стіни" у сумі 160 млн дол. освоять українські компанії, - Матіос

Кошти у сумі 160 млн дол., передбачені на реалізацію проекту "Стіна", будуть освоєні українськими компаніями. Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає кореспондент РБК-Україна.

"Україні виділені грантові інвестиції на будівництво другої лінії захисту нашої кордону, яку фінансує американська сторона. Однак цей процес наштовхнувся на опір компаній, афілійованих з російським капіталом. Нам довелося доводити, що ми не ідіоти, що ми відстоюємо українського виробника і українську систему захисту нашого кордону. Неодноразово до нас звертався цілий список народних депутатів, які нам викручували руки. Вони заявляли, що ми знищуємо афілійовані з російським капіталом компанії, не даємо їм допуск до повного спектру відомостей про стан державного кордону", - заявив Матіос.

За його словами, завдяки міжнародних семінарів за участю американської сторони, вдалося за останні 4 місяці забезпечити українські компанії виробничими замовленнями на забезпечення системи захисту українського кордону.

"Тому освоєння цих коштів, а саме понад 160 млн дол., які інвестує американська сторона для реалізації другої лінії захисту, будуть спрямовані і освоєні виключно українськими компаніями", - заявив Матіос.

Нагадаємо, уряд України розглядає можливість здешевлення проекту облаштування державного кордону "Європейський вал", також відомого як "Стіна".