ua en ru

Кошти Арбузова у "Євробанку" треба перерахувати в госбюждет, - нардеп

Кошти Арбузова у "Євробанку" треба перерахувати в госбюждет, - нардеп Фото: у Раді хочуть повернути гроші Сергія Арбузова в бюджет

Кошти екс-глави НБУ Сергія Арбузова "Євробанку" повинні бути повернуті до бюджету країни. Про це РБК-Україна заявив нардеп від фракції "Народний фронт" Максим Поляков.

"Відомо про те, що в "Євробанк" надходили гроші з офшорної компанії, які мають пряме відношення і є коштами пана Арбузова. Щоб не бути голослівним, я написав заяву в Фінмоніторинг, НБУ та СБУ. Про "Євробанк" в Європі ніхто не знає і в Україні про нього ніхто не знає, скажіть будь ласка, яка компанія може покласти на депозит 9 млн дол? Ми знаємо, що пряме відношення має "Фідобанк," там були заблоковані кошти Колобова, "Євробанк" - це Одарич, Колобов і Арбузов", -сказав Поляков.

Він додав, що інформація про депозит 9 млн дол. до нього надійшла від самих представників банку.

"9 млн за нинішнім курсом це вже не так мало. До цього було заарештовано 125 млн грн. Найгірше, що цю перевірку не проводить НБУ. Він давним-давно повинен був виявити походження цих коштів і заарештувати, але поки що цього, на жаль, не зробили", - сказав Поляков.

Він вважає, що ці 9 млн дол. повинні бути повернуті до бюджету країни.

"Вони повертаються кошти, що надійшли злочинним шляхом, і були отримані паном Арбузовим", - сказав Поляков.

Він не повідомив інформації про засобах Арбузова в інших банках.

Нагадаємо, нардепи просять перевірити "Євробанк" за фактом фінансування сепаратистів.