ua en ru

Нардепи просять перевірити "Євробанк" за фактом фінансування сепаратистів

Нардепи просять перевірити "Євробанк" за фактом фінансування сепаратистів Фото: ПАТ КБ "Євробанк"

Народні депутати просять Службу безпеки України та Національний банк перевірити діяльність ПАТ КБ "Євробанк" щодо фінансування сепаратистів. Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив нардеп від "Народного фронту", член міжфракційного об'єднання "Депутатський контроль" Максим Поляков, передає кореспондент РБК-Україна.

"Хочу звернутися до Служби безпеки України за черговою заявою, яка до мене надійшло... Це щодо діяльності голови банку "Фідо" пана Одарича і "Євробанку". За нашою інформацією, на "Євробанк" надійшли кошти і зараз зберігаються в офшорній компанії пана Арбузова - це близько 9 мільйонів доларів. Тому звертаюся до СБУ - терміново вжити всі заходи, і Національний банк - провести перевірку діяльності "Євробанку" щодо співпраці з сепаратистами і використання коштів Арбузова і раніше заарештованих коштів Колобова", - зазначив Поляков.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ розслідує причетність до фінансування тероризму компанії "Мако-Трейдінг", яка належить синові колишнього Президента України Віктора Януковича - Олександру Януковичу.