ua en ru

Середня врожайність Донецької області в 2014 р. збільшилася на 6,8 ц/га - до 35,4

Середня врожайність Донецької області в поточному році порівняно з 2013 роком збільшилася на 6,8 ц/га - до 35,4.

Середня врожайність Донецької області в поточному році порівняно з 2013 роком збільшилася на 6,8 ц/га - до 35,4. Про це повідомив виконуючий обов'язки директора департаменту агропромислового розвитку Донецької обласної державної адміністрації (ДонОДА) Олександр Дзигим в ході сьогоднішньої прес-конференції, передає прес-служба ДонОДА.

При цьому, за словами керівника департаменту, залишилися не зібраними близько 15 тис. га врожаю.

"Тобто недоотримали близько 300-400 тисяч тонн до загального урожаю ранніх зернових, зібраному по області в обсязі 2 млн. 117 тис. тонн",- сказав він.

Також Дзигим зазначив, що найближчим часом можливе збільшення вартості хліба на 10% у зв'язку із зростанням цін, в першу чергу, на транспортні витрати.

За його словами, в цілому на сьогоднішній день ситуація з продовольчою безпекою області цілком контрольована. Так, необхідні продукти в регіон завозяться в обсягах відповідних потребам населення, в тому числі в райони, що тимчасово перебувають під контролем самопроголошеної Донецької народної республіки.

Нагадаємо, раніше в прес-службі ДонОДА повідомляли, що Державне казначейство України заблокувало гроші, виділені Міністерством освіти і науки України, на оплату стипендій і зарплат на Донбасі.