ua en ru

У Середземному морі за чотири дні врятували 10 тисяч мігрантів

У Середземному морі за чотири дні врятували 10 тисяч мігрантів Фото: човен із біженцями в Середземному морі

Лівійські рятувальники 26 травня врятували 1,2 тисячі біженців

Понад 3,4 тисячі мігрантів було врятовано у Середземному морі 26 травня 2017 року. За даними рятувальних служб Лівії та Італії, загальна кількість мігрантів, яких було врятовано протягом останніх чотирьох днів, досягла 10 тисяч осіб, передає DW.

Зазначено, що лівійські рятувальники 26 травня врятували 1,2 тисячі мігрантів, у той час як італійська берегова охорона та комерційні судна врятували 2,2 тисячі та доставили їх на італійську територію.

"Утім, не обійшлось без жертв: італійські рятувальники знайшли у Середземному морі 10 тіл біженців. А 24 травня 35 осіб потонули після того, як впали у море з переповненого людьми човна", - йдеться в повідомленні.

Згідно з даними ООН, із початку 2017 року понад 50 тисяч мігрантів прибули до берегів Італії, а понад 1,4 тисячі осіб потонули або зникли безвісти. Міграційний маршрут із Лівії до Італії Середземним морем вважається найнебезпечнішим у світі. Минулого року зі 181 тисячі мігрантів, які потрапили на територію Італії, близько 90% прибули з Лівії морським шляхом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 25 травня в Середземному морі затонув човен із біженцями, загинуло 34 людини.