ua en ru

Серед трендів нового політсезону будуть тарифи, МВФ і перезапуск економіки, - експерти

Серед трендів нового політсезону будуть тарифи, МВФ і перезапуск економіки, - експерти Експерти спрогнозували тренди політичного сезону

На думку експертів, в Україні набирають популярності політики, які не мають відношення до влади

В Україні набирають популярності політики, які не мають відношення до діючої влади і яких не можна назвати представниками попереднього режиму. Таку думку висловили політологи, прогнозуючи в коментарі ЗМІ тренди майбутнього політичного сезону.

Так, на думку Костянтина Бондаренка, і уряд, і Адміністрація президента зірвали всі дедлайни щодо пенсійної та земельної реформ, які пообіцяли МВФ, тому головний тренд - це збір голосів "під реформи", упевнений експерт.

"Схоже, що і наша влада, і наші зовнішні партнери серйозно стурбовані тим, щоб набрати голоси під реформи, і, в особливості, пенсійну. Транші приходять, а за них хочуть конкретні результати", – заявив Бондаренко.

Політолог Андрій Золотарьов у свою чергу зазначив, що одним з головних питань нового сезону буде кадрова політика Кабміну.

"Як би Гонтарева не намагалася йти у фарватері вимог МВФ до української влади, схоже, що керівництво Фонду зацікавилося її діяльністю в кріслі головного банкіра країни. Ймовірно, їй пора готуватися до ревізії її "досягнень" з боку зовнішніх аудиторів", — повідомив Золотарьов.

Експерти також впевнені, що в новому сезоні лояльність людей до політиків, які не входять у нинішню структуру влади, буде визначальною.

"Лояльно відносяться громадяни до тих політиків, хто не входить в нинішню структуру влади і кого не можна назвати представником попереднього режиму. Того ж Коновалюка не можна віднести ні до існуючої політтусовки — він мовить у статусі експерта, ні до "злочинної банди" — Коновалюк зі скандалом вийшов з ПР з критикою Януковича ще в 2012 році – задовго до відомих подій. Риторика Коновалюка про нову індустріалізації і перезапуск економіки надалі знайде відгук у виборців", — заявив директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

Крім того, політологи сходяться в тому, що влада не впоралася з нівелюванням соціальної напруги після масштабного зростання цін на послуги ЖКГ. "Комуналка" загрожує стати об'єднуючим фактором для масових протестів населення – "Революція батарей" може вивести на вулицю багатьох, впевнені експерти.

На думку опитаних журналістами експертів, саме найближчі пару місяців зададуть тональність майбутньому політичному сезону.