ua en ru

Серед постраждалих у ході заворушень у Каталонії українців немає, - консул

Серед постраждалих у ході заворушень у Каталонії українців немає, - консул Фото: Каталонія (wikipedia.orgLohen11)

За минулий день повідомлень про постраждалих серед українських громадян не було

Громадяни України не постраждали в ході масових заворушень у Каталонії у день референдуму 1 жовтня 2017 року. Про це заявила генеральний консул України в Барселоні Оксана Драмарецька, передає телеканал "112 Україна".

Консул зазначила, що за минулий день повідомлень про постраждалих серед українських громадян не було.

"Протягом вчорашнього дня ніхто з українців за допомогою в консульство не звертався, на гарячу лінію консульства не надходили дзвінки і не було повідомлень ні від поліції, ні від медичних установ про те, що серед постраждалих є українці. Зараз важко сказати, наскільки ця інформація достовірна", - повідомила Драмарецька.

Так, в українському диппредставництві також відзначили, що ситуація в Барселоні на даний момент стабілізувалася. Українським громадянам, як і раніше, рекомендовано утриматися від відвідування місць масового скупчення людей.

"Зараз ситуація спокійна... За повідомленнями, які ми отримуємо від органів місцевої влади, за станом на вечір неділі понад 800 осіб звернулося за допомогою до медичних установ, двох людей госпіталізовано, влада Іспанії називає 33 поліцейських, які отримали поранення... Слід уникати місць масових скупчень людей, не брати участь в будь-яких акціях, мати при собі документи", - зазначила консул.

Нагадаємо, загальна кількість постраждалих у зіткненнях під час референдуму в Каталонії (Іспанія) перевищила 800 осіб.