ua en ru

Серед 12 моряків, захоплених піратами біля берегів Нігерії, є українець, - МЗС

Серед 12 моряків, захоплених піратами біля берегів Нігерії, є українець, - МЗС Фото: судно Glarus (shipspotting.com)

Внаслідок нападу піратами було захоплено 12 членів екіпажу, серед яких один громадянин України

Один з 12 членів екіпажу швейцарського торгового судна MV Glarus, захопленого піратами у територіальних водах Нігерії, є громадянином України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ (МЗС) України.

"22 вересня 2018 року в акваторії Нігерійської затоки був здійснений піратський напад на торговельний судно MV Glarus на якому перебувало 19 членів екіпажу, у тому числі 3 громадянина України. Внаслідок нападу піратами було захоплено 12 членів екіпажу, серед яких один громадянин України", - повідомляє прес-служба.

Як повідомляють у МЗС, наразі судно перебуває на стоянці в районі міста Порт Харкорт з 7 членами команди, у тому числі з двома громадянами України, які перебувають на судні.

"Посольству України в Нігерії доручено встановити контакт з судновласником, нігерійськими правоохоронними органами з метою отримання інформації про вжиті заходи щодо звільнення захопленого українського моряка, а також - з двома громадянами України, які залишились на судні з метою надання необхідної допомоги", - зазначили в МЗС.

Дипломати запевняють, що справа перебуває на особливому контролі Департаменту консульської служби МЗС України та Посольства України в Нігерії.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що в Нігерії пірати викрали 12 членів екіпажу швейцарського судна. Корабель MV Glarus, який перевозив пшеницю, вийшов з Лагоса і прямував у південний нігерійський порт Харкорт. На південному заході від острова Бонні судно взяли на абордаж пірати, викравши 12 з 19 членів екіпажу.

Також у квітні 2018 року пірати викрали 12 членів екіпажу нідерландського вантажного корабля FWN Rapide. Судно з 14 членами екіпажу на борту проходило між Ганою і нігерійським Порт-Гаркотом, коли пірати захопили його.