ua en ru

Spyker зробила нову пропозицію General Motors про покупку Saab.

Нідерландська компанія Spyker знов зробила корпорації General Motors (GM) пропозицію про покупку шведського активу американського автогіганта Saab. Фінансові умови нової пропозиції Spyker не розголошуються, передає Associated Press.

"Ми упевнені в тому, що у Saab є хороший потенціал і зацікавлені в тому, щоб закрити цю операцію якомога швидше", - наголошується в заяві глави Spyker Віктора Мюллера.
Напередодні головний виконавчий директор GM Ед Уїтакер заявив, що продаж шведського автовиробника Saab "маловірогідний". За його словами, GM не отримав заявок на Saab, задовільних з фінансової точки зору.
Нагадаємо, що переговори Spyker і GM тривають впродовж останнього місяця. Раніше Spyker встановив для GM дедлайн - GM мала дати відповідь про продаж шведського Saab до 21 грудня, проте по мірі того як наближався встановлений термін, Spyker оголосив, що може "ще трохи почекати".
Після зриву в минулому місяці операції з продажу Saab шведською Koenigsegg Group AB, General Motors вів інтенсивні переговори з новими потенційними покупцями. Найбільш вірогідним претендентом на покупку шведського автовиробника була нідерландська компанія Spyker Cars (на третину належить власникові Інвестбанку Володимиру Антонову), проте сторони зіткнулися з розбіжностями, які були визнані непереборними. Через відсутність інших вірогідних покупців GM ухвалила рішення припинити спроби продати Saab і поступово припинити його операції, зосередившись на своїх ключових брендах - Buick, Cadillac, Chevrolet і GMC, а також Opel і Vauxhall.